Vardar Ailesi

04.01.2013 8391

AVUKAT ETHEM VARDAR ve AİLESİ
     11 Nisan 1924 doğumlu Üsküp kökenli Safiye-Abdurrahman Vardar´ın oğlu Ethem Paşa torunu Ethem Vardar Bursa Yenişehirde dünyaya geldi.

İlköğrenimini Yenişehir´de, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesinde tamamladı.

16 yaşında babasını kaybetti. Ailenin tek çocuğu olmasına rağmen annesinin “-Çiftçilikte yapsan önce avukat olacaksın” kararıyla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Üniversite Eğitimini tamamladı.

Beyoğlu savcısı olarak İstanbul’da 10 yıl görev yaptı. Daha sonra Yenişehir’e gelerek çiftçilik işlerini ailesinden devraldı.

Ağır Ceza Avukatı olarak mesleğinin duayenlerinden oldu. 1960 yılında Üsküp kökenli Hilmiye VARDAR ile evlenmiş olup çocukları Müberra KINAV,Safiye MALCIOĞLU ve Abdurrahman VARDAR’dır.

29 Aralık 2003 yılında 79 yaşında çok sevdiği Bursa Adliyesi merdivenlerinde kalp krizi geçirerek hayata veda etmiştir.

13.05.2004 ylında tek oğlu Abdurrahman Vardar hayata veda etmiştir.

Onların sevgi dolu anılarına ithafen Abdurrahman Vardar İlköğretim Okulu ,Vardar Anaokulu,Vardar Spor Salonu Milli Eğitime bağışlanmıştır.