MİNİK TEMA

MİNİK TEMA

21.02.2020 521

İnsan beyni ve biyolojik süreçleri hızla gelişir ve çocukların ilköğretim yaşamlarına başlamadan önceki deneyimleri, ömür boyu sahip olacakları yaklaşımları, değer yargılarını, davranışları, alışkanlıkları, becerileri ve kimliği belirler. Dolayısıyla hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve sürdürülebilirliğe yönelik doğru tutum ve davranışlarını beslemek için iyi bir fırsattır.Bu sebeple okulumuzda uyguladığımız        "Minik Tema"  projesi ile öğrencilerimizin doğayla anlamlı bir bağ kurmalarına ve duyularını kullanarak doğayı keşfetmelerine fırsat yaratmayı amaçlamaktayız. Proje sayesinde çocuklarımızın, doğada hissederek, dokunarak, koklayarak ve duyarak, farklı deneyimler yaşama fırsatı bulması; böylece hem bedensel, hem de zihni gelişimlerinin olumlu yönde desteklenmesi hedeflenmektedir.

Vardar Anaokulu olarak çocuklarımızın doğa ve oyun haklarını onlara geri vermek gerektiğine inanıyoruz; çünkü doğayı ve doğada oyunu çocuktan esirgemek onlardan oksijeni esirgemek gibidir. Oynarken öğrenen, öğrenirken oynayan mutlu çocuklar en büyük kazancımız olacaktır. Projemiz ile öğrencilerimizin oyunla ve keşfederek öğrenmelerini sağlamış, doğaya duyarlı ve sağlıklı bir nesil yetiştirmiş olacağız.

Geleceğimiz çocuklarımızdır. Toprağını ve doğayı seven çocuklar "sürdürülebilir yaşamın" teminatı olacaklardır.Geleceğimiz olan çocuklarımızın toprağı tanıyarak, severek, ona kıymet vererek büyümeleri hedefiyle, okul öncesinde doğa eğitimi için Okulumuz tarafından atılacak bu ilk adımın, gelecek diğer adımlara öncü olacağına inanıyoruz.

25-02-202025-02-202025-02-202025-02-202025-02-2020